Op weg naar mezelf

Wie is Harriette?

Harriette nov 2013

De korte omschrijving is als volgt: Verre van slank maar lekker in mijn vel. Verre van het schoonheidideaal maar opmerkelijk vaak erg gelukkig. Verre van “normaal” and loving it. Een mens met alle bijbehorende “gebruiksaanwijzingen”, een meisjes meisje in de zin van graag shoppen (liefst alleen), lekker tutten (maar wel effectief), en schoenen heb ik nooit te veel (vind ik). Mijn grootste uitdaging in dit leven tot nu toe is van mezelf houden en accepteren zoals dat als vanzelf lijkt te gaan bij iedereen die me lief is. Over die zoektocht gaat mijn blog inmiddels grotendeels.

In 1998 kwam ik voor het eerst in aanraking  met Reiki, en daar ging er een hele nieuwe wereld voor me open. Heel langzaam bloeide ik open, durfde ik steeds iets meer van mezelf te laten zien, kwam ik beter voor mezelf op, en werd ik me bewust van mijn eigen aandeel in mijn geluksgevoel. Natuurlijk, nog steeds lang niet altijd… maar wel steeds vaker. Ook ik ben maar gewoon mens 😉

Het ‘alternatieve circuit’, zoals we dat zo mooi noemen is me nooit vreemd geweest. Opgevoed als goed Rooms-Katholiek meisje wist ik niet beter, dan dat er buiten de dokter (waar je alleen heen ging als je ouders niet meer verder wisten met de in huis aanwezige pijnstillers en verbandtrommeltje), als de kerk (waar je heen ging om vergeving te vragen voor je ‘zonden’), ook nog mensen waren die pijn, brandwonden, eczeem e.d. afbidden. Zover ik mijn kennis daarover gaat, altijd een gave die werd overgedragen van generatie op generatie in gezinnen, en waar altijd een zweem van geheimzinnigheid omheen hing. In mijn beleving is er dus altijd ‘iets’ geweest dat groter was dan ik kon begrijpen. Let wel, in plaats van te geloven in EEN enkel instrument waar wij als mensen baat bij hebben, geloof ik in samenwerking. Al mijn individuele talenten maken mij EEN mens, samen met mijn partner vorm ik EEN gezin, samen met mijn familie vorm ik EEN familie, samen met mijn familie vorm ik EEN gigantische stamboom, samen met al die stambomen vormen we uiteindelijk EEN mensheid. En deze ene Mensheid leeft Samen op EEN aardbol.

Reiki was zoals gezegd het begin, mijn basis, voor zowel mijn eigen ontwikkeling als mens, als startpunt in mijn praktijk. Net zoals leraren zich bijscholen, blijf ik lerende, stop het in mijn prachtige ‘gereedschapskist’ (op wieltjes) zoals ik het zelf graag noem, om het altijd bij de hand te hebben als het nodig is. Het gereedschap delen met mijn cursisten, is voor mij de kers op de pap in mijn praktijk.

Dus lieve lezer; welkom op mijn site. Veel leesplezier en wie weet tot ziens!

Liefs,

Harriette
P1090158
Foto is gemaakt tijdens een rode loper feest van mijn werk, waar ik een jurk van Karin Bloemen voor mocht lenen. Ja, een echte! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: