Op weg naar mezelf

Wat is Reiki?

Het lijkt een simpele vraag, maar een simpel antwoord kan ik hierop niet geven, vooral ook omdat ieder daarin zijn/haar eigen beleving in heeft.

Voor mij is Reiki een heel eenvoudige alternatieve/natuurlijke geneeswijze. Zoals mevrouw Takata het zei (degene die Reiki introduceerde buiten Japan): “Reiki is heel simpel; Reiki aan (en ze legde de handen ergens op zichzelf) en Reiki uit (en liet weer los)”! Je hoeft er geen jarenlange studies voor te doen, je hoeft niet paranormaal te zijn, niets van dit alles. Iedereen kan Reiki leren, en iedereen kan aanraken op zijn/haar manier. Dus vandaar….. Eenvoudig.

Het geeft ontspanning en versnelt het natuurlijke genezingsproces. Het ontgift het lichaam en heelt pijn, zowel lichamelijk als emotioneel. Het maakt je bewuster van je leven en hoe je het wilt leven en brengt je dichter bij je ware zelf. Het is een prachtige, krachtige, liefdevolle energie die laat gebeuren wat nodig is, zonder manipulatie van ons ego. Bovendien is het heel simpel toepasbaar op jezelf, een ander, op dieren en planten. En het mooie is dat je er niet moe van wordt als je een behandeling geeft omdat het niet je eigen energie weggeeft. Sterker nog, ik voel mezelf ook altijd lekkerder ná het geven van een behandeling, hoe fijn is dat!

Een van de mooie aspecten aan Reiki vind ik dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van een ander. je kunt het zelf leren (in 1 weekend) en vervolgens ‘heb’ je het gewoon voor de rest van je leven! Het geeft je dus de kans om op je eigen tempo, op die momenten die jij er voor vrij wilt/kunt maken, jezelf te helpen met Reiki.

Voor mij was mijn Reiki I cursus een soort van ‘ontwaken’. Een begin van een prachtige reis waarbij ik mezelf meer en meer leer kennen en waarbij ik meer en meer van mezelf ging houden. Voor mij is dat het allergrootste kado van Reiki geweest.

Om niet te ver uit te wijden en daardoor je aandacht kwijt te raken, raad ik je aan gewoon eens een afspraak met me te maken om vrijblijvend een behandeling te ontvangen. Dan kun je zelf ervaren of Reiki iets voor je is en of ik degene ben die hierin iets voor je kan betekenen.

Dus; ben je geïnteresseerd? Maak een afspraak en ervaar Reiki. Je bent van harte welkom.

reikicertificaat

Commentaren op: "Wat is Reiki?" (1)

  1. […] voldoende voor mij is dwarrelen er tegenwoordig wel eens master-ideeën door mijn hoofd. De Reiki-master bij wie ik de opfris-cursus volg hangt een andere stroming aan dan mijn eigen master waardoor […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: